?!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Behandling af Skedesvamp
Skedesvamp

Behandling af SkedesvampHar du fået konstateret skedesvamp, så er behandlngen ikke langt væk. Skedesvamp skyldes gærsvampen Candida, som er naturligt forekommende i vores kroppe. Men, med de rette betingelser, så vil svampe gro uhæmmet, og så er det ikke længere behageligt. Candida svampen findes også naturligt i bunden af kvindens skede, hvor den ingen skade gør. Men flere ting kan sætte produktionen af denne mikroorganisme i for højt gear, og så begynder ubehaget. Afslutningen på en antibiotika kur, stramtsiddende tøj, graviditet, sukkersyge, hormonbehandling eller brug af almindelig sæbe er blot nogle af de forhold som kan sætte gang i en skedesvampe infektion. Det er ikke en sex sygdom.

Behandlingen er ikke kompliceret, og medicinen kan købes i almindeligt håndkøb. Der er tale om vaginal tabletter til skeden, som du eventuelt kan supplere med en creme. Du placerer tabletterne dybt i skeden ved sengetid, så de har ro til at gøre deres arbejde gennem natten. Bruger du en creme, så kræver det lidt mere arbejde, da det skal påsmøres det angrebne område 1 – 2 gange dagligt i op til 14 dage. Behandlingen stoppes når symptomerne er væk.

Candida svampen kan også komme af stress, da stoffet Cortisol som udløses under stress, har vist sig at være særdeles god kost for Candida svampen. Sørg også for at vaske dig med en mild sæbe, eller helt at undgå sæbe når du vasker dig forneden. Instinktivt vil mange nok gribe den mere effektive desinficerende sæbe, men det forværrer blot problemet. Sørg også for at vælge det stramme syntetiske tøj fra, og undgå at gå med dagsbind hver dag. Tamponer bør du slet ikke bruge, og så anses det som en god ide at holde en lille pause med sex, så området kan få ro til at hele. Tager du p-piller, så kan det hjælpe med kontrollen af svampen hvis du for en stund lægger dem på hylden.

Skulle du være i tvivl om hvorvidt du lider af skedesvamp, så er det vigtigt at du konsulterer din læge, da ovenstående symptomer godt kan skyldes andre årsager, og så vil behandlingen selvsagt være forfejlet.


Del dine erfaringer om: Skedesvamp
Annoncer:
Skedesvamp


 
Denne side er en del af iRaptus.com - Fanø - Information om Fanø / Sønderho / Fanø Bad / Sommerhusudlejning på Fanø / Restauranter på Fanø